22 Ağustos 2008 Cuma

Anime Tanıtımları:COWBOY BEBOP


Spike Spiegel: Hey Jet,hayatta nefret ettiğim üç şey ne biliyor musun?
Jet Black: Neymiş?
Spike Spiegel: Çocuklar... hayvanlar... ve erkek fatmalar.
Jet Black: Aa? Spike Spiegel: Söylesene neden üçü de gemimizde?!?!

Whatever Happens, Happens

Aykırı mürettebatı ile (Geçmişini terk eden Spike,Kel polis Jet(ehehe), Erkek fatma Faye, kız mı erkek mi olduğu şüpheli ufaklık ed(!?!) ve data köpeği Ein) ödül peşinde tüm güneş sistemini dolaşan Bebop ile başlamak istiyoum anime tanıtımlarına:

2021 yılında gerçekleşen meteor yağmuru sonucu dünya halkı güneş sistemine dağılır.2070 lere gelindiğinde güneş sisteminde yaşanabilir gezegenlerde(Venüs,Mars,Jüpiter...)uygarlığını tekrar kurmuştur insanoğlu.
Hükümet koca güneş sistemine tek başına sahip çıkamayınca tüm galaksiyi turlayacak kovboylar çıkar ortaya:Kelle Avcıları!

Demin belirttiğim tayfa da hurda ama sadık gemileri Bebop ile-ki kendisi Milenium Falcon'un Cowboy Bebop verisyonudur-ekmek parası uğruna(Gariplerim anime boyuna aç geziyorlar zaten)galaksinin dört bir yanında suçlu avına çıkarlar.

Easy Come Easy Go

ilk bölümler "Eeeaah hep aynı bu" dedirtebilir(kim derse döverim ama! O asiyon sahneleri... replikler... müzikler(değineceğim daha sonra)... ile sıkıcı olur mu hiç?!). Ancak aslında her bölüm karakterlerin geçmişini aralayan,onlara ısınmanızı ve onları dostunuz bellemenizi sağlayacak şekilde yazılmış.Tabii bunu son bölümlere karşı fark ediyor ve bitirdikten sonra bir daha izlemek istiyorsunuz.

The Real Folk Blues

Gelelim Müziklere...Şu kadarla belirteyim:Mutheşem!(Bu kadar evet.Şaka şaka anlatalım tabii)Animenin ana temalarından biri zaten müzik.Bölümlerin isimleri müzik türleri ve şarkı isimleri zaten.(Şimdi söylemeyeyim ama bazı bölümlere çok güzel şarkılar isim veriyor ve o bölümü daha da özelleştiriyor izleyici gözünde.)Müzikler genelde Jazz ve Blues olsa da bu türleri sevmeyen(dayaklık^^) arkadaşların da beğeneceğine eminim.(değilim ama beğensinler yani çok güzel^^)

Çizimler ve animasyonlar da oldukça akıcı ve güzel.Ayrıntılar çok güzel serpiştirilmiş sahnelere.Aksiyon sahnlerinde özellikle gözleriniz bayram ediyor.Beyne ve kulağa hitap ettiği kadar göze de hitap ediyor Bebop.

Bang!

Cowboy Bebop; gerçekçi ve etkileyici senaryosu,cuk oturan müzikleri,sağlam karakterleri,hoş ve karakteristik çizimleri ile tartışmasız anime dünyasının başyapıtlarından biri.Ayrıca klasik animelerdense daha Amerikanvari yapısı,gerçekçi dünyası ve takip etmesi zor olmayan 26 bölümü ile animeye yeni başlamak isteyenler için de çok iyi bir seçim olacaktır.Tabii böyle bir şaheserden sonra diğer seriler o kadar keyif verir mi bilmem diyor ve animeden güzel bir "quote"ile yazımı bitiriyorum:


Spike Spiegel: Uh, listen Jet. You said "bell peppers and beef." There's no beef in here. So you wouldn't really call it "bell peppers and beef," now would you?
Jet Black: Yes, I would.
Spike Spiegel: Well, it's *not*!
Jet Black: It is when you're broke!

Sefillerim benim...


13 yorum:

Mahavishnu dedi ki...

Hayatımın serisi ile başladığım için biraz kişisel oldu gerçi.Elimden geldiğince spoiler vermemeye çalıştım.Umarım beğenilir de bir FMA bir Death Note incelemesi falan daha yazabiliriz...

Fermium dedi ki...

you're gonna carry that weight!

mahavishu nun sonsuz iyiliklerindden bi tanesi cowboy bebop u izlemiş olmak

müziksel olarak insanın ağzını sulandırma potansiyeli olan bu animenin(insanın sadece anime diyesi gelmiyo ya neyse)
her canlı tarafından izlenmesi gerktiğini düşünüyorum, tabi bu mütiş serinin değerini bilicek insanlar olmalı izleyenler.

Mahavishnu dedi ki...

Ferminium(The Abla)'a hediye niyetine(hazine ki onlar) uğraşıp,bulup,aldığı Spike ve Faye figürleri için binlerce kez teşekkür etmeyi unutmuşum.Ediyorum buradan.Bi'tanesin sen^^.

Fermium dedi ki...

ehe.
ama sayılmaz ki sen olmasan izlememiş olucaktım bunu çok sonsuz teşekkür

efendim bebop un maceraları bitmemeli bitmesin insan bi kere bitirdimi ve o sonsahnenin etkisinden çıktımı e hadi bidaha demeden de duramıyo. bide jude bitirse artık. angie de öyle durmazlar çok izlerler

angie dedi ki...

bu kadar lafa ben de başlarım heralde!

ilk bölüm bu akşam, sıkılırsam vurmayın.

Fermium dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Fermium dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Fermium dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Fermium dedi ki...

sıkılamassın ki (bu kadar da iddalıyız dimi ama mahavishnu)

angie dedi ki...

sıkılmadım ki zati^^

yeni başlayan olarak, yeni başlayacaklara söyliyim:

saksafonlar, mızıkalar, kontrbaslar eşliğinde düello sahneler, spike'ın yandan yandan tebessüm etmesi, köpecik, jet, faye...

izleyin, asla pişman olmazsınız.

Mahavishnu dedi ki...

Jetto aramıza bir tane daha topladık.Bebop u dünyaya indir.yeni bir kelle avcısı katılıyor bize.

angie dedi ki...

olmaz böyle bi anime.

death note'u izlemiştim, evet çok heyecanlıydı ama tekdüzeleşti ve sıktı.

müzikler şahane ve gayet yerinde; ayrıca daha önce caz eşlikli düello izlememiştim, mükemmelo oluyomuş.

faye desen şahane, jet desen çok baba adam, ein sempatiklik abidesi, spike harikulade.

6. bölümü şimdi bitirdim.
yarın erken kalkmak zorunda olmasam daha çoook izlerdim...

Fermium dedi ki...

(ed) -Ed will introduce Ed. Full name Edwars Wong Hau Pepelu Tivrusky the 4th. Ed made up that name for Ed, isn't it cool?
(spike) -How can you be the 4th if you made that up?